top of page

6 săptămâni cu Vertix 2

S-au împlinit deja 6 săptămâni de când am început să folosesc ceasul Coros Vertix 2. Cam atât ține și bateria în modul All Systems, e o adevărată mașinărie. În modul Full GPS ține până la 140 de ore, cu toate sistemele activate până la 90 de ore, iar cu Dual Frequency activat până la 50 de ore.


Pe lângă bateria incredibilă are multe lucruri care au început să îmi placă la el:


1. Display-ul de 1.4 inch și greutatea mică a ceasului (89g).


2. Viteza de reacție la comenzi și viteza de sincronizare cu aplicația; Funcționează perfect, e foarte ușor de navigat prin meniu și nu se blochează. De asemenea, hărțile se încarcă foarte repede și funcția de zoom in/zoom out e foarte rapidă.


3. Interfața aplicației; Chiar de la început mi-a plăcut cum arată aplicația și cum sunt distribuite datele. Poți urmări progresul foarte ușor și îți poți descărca/crea programe de antrenament de pe Coros sau alte platforme cum ar fi TrainingPeaks. De asemenea, algoritmul de calcul pentru Training Load este destul de precis, și te poți baza pe datele din aplicație pentru a planifica și periodiza antrenamentele.


4. Precizia senzorului de puls; Am comparat în câteva activități datele înregistrate pe Vertix 2 cu datele înregistrate de o centură de puls conectată la alt ceas. Pot să spun că în proporție de 90% datele au fost identice, fără variații, fără întreruperi.


5. Funcția HRV; HRV-ul sau variabilitatea ritmului cardiac te poate ajuta să îți planifici antrenamentele și mai eficient. În funcție de scorul HRV poți să îți planifici antrenamente mai intense, mai ușoare, sau poți lua o zi de pauză. Așa ai un factor în plus care te poate ajuta să eviți supra-antrenamentul. Recomand folosirea funcției HRV cu centura de puls pentru date cât mai exacte.


6. Precizia GPS-ului; Poți alege să folosești doar Full GPS, sau poți activa modul All Systems (GPS, GLONASS, Galileo, Beidou, QZSS). De asemenea, cu Dual Frequency activat Vertix 2 oferă o precizie semnificativ mai mare în zone izolate unde există interferențe sau conecțiune limitată prin satelit, cum ar fi cheile, pădurile sau străzile cu blocuri înalte. Vertix 2 este pregătit pentru orice condiții. Până acum se comportă exemplar!


Abia aștept să îl testez și mai bine la prima competițe de anul acesta, Ultramaraton Apuseni, la fix 1 an de la ultimul concurs la care am alergat.


După ce îl folosesc mai serios și îl supun la toate condițiile posibile o să revin cu un review mai complet.


Spor la antrenamente!


178 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


Alătură-te comunității!
Fii primul care are acces la cele mai noi informații!
Află cum să devii un alergător mai bun, mai complet și mai sănătos din surse sigure.

IMG_7767.jpg
bottom of page