Energizare, hidratare și recuperare- EthicSport

Atunci când vine vorba de nutriție și recuperare trebuie să ai foarte mare grijă când și ce mănânci ca să ai succes într-o cursă. Există pe piață o mulțime de companii care produc produse de nutriție sportivă, de la geluri la băuturi, batoane sau activatoare. Am testat multe dintre ele și am fost mulțumit de majoritatea, fiecare are plusuri și minusuri. Unele sunt prea dulci, altele prea lipicioase, altele prea lichide, etc.


Anul trecut am început să folosesc produsele EthicSport, o companie italiană cu un istoric destul de scurt în România și nu foarte cunoscută printre alergători.

Am testat diferite produse pe parcursul anului și fac câteva lucruri pe care merită să le încercați. Nu sunt un fan al batoanelor (deși sunt gustoase și au o mulțime de variante) și unele suplimente sunt puțin scumpe după părerea mea (ex. glutamina), dar câteva produse m-au impresionat cu adevărat și îmi plac foarte mult.Super Dextrin- Probabil cel mai bun gel cu pentru distanțe lungi pe care l-am folosit până acum. Ce e așa tare la gelul ăsta? Conține 27g de carbohidrați cu eliberare prelungită/gel 58ml. Are un gust foarte fresh și plăcut, nu conține zahăr adăugat, nu este nici prea dulce nici prea lichid, nici lipicios. Este foarte ușor de desfăcut, de consumat și îl poți lua și fără apă.

Se găsește și sub formă de pudră solubilă dacă preferi să te energizezi așa. Este la fel de eficient.
Malto Shot este varianta de gel pentru distanțe medii și lungi, perfect pentru curse de peste 3 până la 8 ore. Conține 3 tipuri de carbohidrați cu eliberare rapidă de energie și 2 tipuri de carbohidrați cu eliberare lentă de energie. Această combinație te ajută să obții energie foarte rapid dar cu un efect de lungă durată. Nu primești doar un boost de moment cum îți dau alte geluri de pe piață. La fel ca și cel de mai sus, acest gel are un gust fresh și foarte plăcut, este ușor de consumat, are o textura plăcută și e super eficient.
Energia Rapida este varianta pentru curse mai scurte și intense sau pentru porțiuni mai dificile și susținute unde ai nevoie de activare rapidă și de extra energie. Acest gel conține 30g de carbohidrați cu eliberare rapidă, 100mg de cofeină și 108mg potasiu. Eu îl folosesc la antrenamentele foarte intense sau pe porțiunile mai solicitante dintr-o cursă sau o alergare foarte lungă pe munte, când simt că am nevoie de o sursă de energie mai rapidă.


SuperHydro e probabil cel mai complet isotonic pe care l-am folosit de când alerg. Isotonic e puțin spus, deoarece conține 20g de carbohidtrați/ porție și toți electroliții de care ai nevoie pentru optimizarea absorbției apei în timpul alergării și pentru menținerea hidratării la un nivel optim. E perfect pentru zilele călduroase sau dacă alergi pe bandă și transpiri excesiv. Uneori îl folosesc chiar și ca înlocuitor pentru geluri la antrenamentele mai lungi unde am nevoie de energie în plus. Pentru gustul meu e puțin cam dulce, dar foarte eficient.
Performance Sete este o variantă de isotonic puțin mai light. Îmi place că are un gust foarte fresh și nu este dulce. Dacă alerg în zile foarte călduroase nu imi place să îmi rămână mereu în gură senzația de dulce, și asta e opțiunea cea mai bună pe care am găsit-o până acum. Dacă vrei eficiență maximă și nu te deranjează că e dulce, recomand SuperHydro. Dacă vrei ceva puțin mai light alege Sete.

Dacă ești în căutarea unui supliment post-antrenament pentru recuperare eficientă și completă eu recomand Recupero Extreme. Un mix de electroliți, vitamine și aminoacizi care te pot ajuta să te recuperezi mai eficient după antrenamente foarte intense sau foarte lungi. L-am folosit o perioadă destul de lungă și îl consider un suplimente foarte eficient.


Cam astea sunt produsele mele preferate din 2021, și o să continui să le folosesc cu siguranță și sezonul acesta, atât la competiții cât și la antrenamente.


Pe EtchiSport.ro găsiți multe alte produse de nutriție sportivă: batoane energizante, batoane proteice, magneziu lichid, proteine, suplimente pentru articulații sau vitamine.


Dacă vreți să testați produsele EthicSport o puteți face la un preț special folosind codul ALINCIRDEI30 pentru a obține 30% reducere la orice comandă.


Dacă ai vreo întrebare în legătură cu produsele sau dorești o recomandare poți să îmi scrii! :)


Spor la antrenamente!
142 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Alătură-te comunității!
Fii primul care are acces la cele mai noi informații!
Află cum să devii un alergător mai bun, mai complet și mai sănătos din surse sigure.

IMG_7767.jpg