top of page

Top 5 podcasturi despre alergare montană

Actualizată în: 12 dec. 2022


Conținutul audio a devenit tot mai consumat în ultimii ani, fie că este vorba despre muzică, cărți sau podcasturi. O poți face aproape oricând și oriunde: acasă, în drum spre muncă, în tren, în mașină, în timp ce faci curățenie, în timp ce faci sport sau chiar în avion. Este foarte ușor să înveți ceva practic și util chiar și atunci când ți se pare că irosești timpul.


Există o mulțime de podcasturi despre sport și inclusiv despre alergare. Pe lângă cărți, studii sau bloguri podcasturile sunt o sursă de informație continuă și nelimitată. Cu fiecare episod poți învăța lucruri noi din experiența altor alergători, antrenori, medici sau nutriționiști. Podcasturile pe care le recomand oferă informații utile atât alergătorilor amatori dar și alergătorilor profesioniști. Pe lângă informații de calitate, poveștile și experinețele anumitor alergători îți pot da și o doză în plus de motivație atunci când ai nevoie.


Există nenumărate podcasturi despre alergare dar m-am gândit să includ în această listă doar acele podcasturi care chiar îmi plac și pe care le ascult cu atenție de fiecare dată pentru a mai acumula o doză de informație de calitate.


Probabil pentru cei care mă cunosc puțin e foarte clar că primul podcast din top va fi Koopcast.


Dacă nu ați auzit până acum despre acest om, Jason Koop este unul dintre cei mai experimentați antrenori de ultramaraton din lume. Este ca o bibliotecă vie, o sursă nelimitată de informații.


Podcastul lui duce informațiile la un alt nivel. Printre invitații lui se numără sportivi de elită, antrenori și experți din fiecare domeniu de la antrenamente, nutriție, psihologie, fiziologie sau medicină. Recomand acest podcast în special alergătorilor care sunt interesați de ultramaraton dar și tuturor celorlalți alergători care vor să obțină informații de calitate de la unii dintre cei mai experimentați oameni din lumea alergării.Un alt podcast foarte interesant despre alergare montană și alergători este The Freetrail Podcast.Freetrail este un podcast produs de către Dylan Bowman, unul dintre cei mai buni ultramaratoniști din SUA și un om cu niște calități extraordinare.


Stilul lui de a vorbii și de a intervieva alte persoane este unul aparte. Creează mereu o atmosferă foarte prietenoasă iar discuțiile purtate cu invitații sunt foarte captivante și interesante. Iar aceste conversații sunt cu niște oameni precum Courtney Dauwalter, Kilian Jornet, Jim Walmsley, Francois D'Haene sau Pau Capell.


Al treilea podcast pe care îl recomand cu încredere este Trail Runner Nation.


Acest podcast este produs de Don Freeman și Scott Warr.


Așa cum descriu și ei acest podcast, este dedicat schimbului de cunoștințe și sfaturi în comunitatea alergătorilor montani. Subiectele abordate au în vedere atât alergătorii începători cât și pe cei profesioniști! În episoadele TNF puteți găsi sfaturi și discuții cu privire la nutriție, strategie de pacing, concentrare mentală și multe altele.


Trail Runner Nation este o sursă nelimitată de informație, ajungând pe Spotify la episodul cu numărul 600.Al patrulea podcast pe care îl recomand este Billy Yang Podcast.Dacă îți place alergare montană cu siguranță ai dat peste cel puțin un video realizat de Billy Yang pe YouTube.

Billy Yang este un producător de film cunoscut pentru filmările spectaculoase și calitatea pe care o oferă. La fel este și podcastul lui. Invitații lui sunt alergători de top sau rising stars, diferiți sportivi, oameni de afaceri și mulți alții. Prin podcasturile lui, Billy încearcă să afle ceea ce îi inspiră pe oameni să muncească atât de mult pentru obiectivele lor. Acest podcast nu se limitează doar la alergare ci atinge mai multe aspecte ale vieții. Cred că poți învăța multe lucruri interesante ascultându-l.E greu să aleg și al cincilea podcast, deoarece sunt încă multe. Dar cred că cel mai potrivit să completeze acest top este Trail Society.
Kelly Henninger, Corrine Malcolm și Hillary Allen sunt trei atlete profesioniste care doresc să-și folosească experiența ca sportivi și oameni de știință pentru a încuraja comunitatea și discuțiile în jurul unor subiecte noi și provocatoare din lumea alergării, antrenamentului, curselor și egalității.


Acest podacst este relativ nou iar gazdele au o abordare puțin diferită. În afară de conversațiile despre antrenamente și curse vorbesc și despre problemele din trail running, despre egalitate, deschidere sau suport.


Cred că din toate aceste 5 podcasturi poți învăța extrem de multe lucruri benefice și practice care te pot face un alergător mai bun, mai informat, mai sănătos și mai atent.599 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


Alătură-te comunității!
Fii primul care are acces la cele mai noi informații!
Află cum să devii un alergător mai bun, mai complet și mai sănătos din surse sigure.

IMG_7767.jpg
bottom of page