top of page

Review Altra Timp 3

Au început să îmi placă tot mai mult pantofii de la Altra, asta pentru că îi simt foarte confortabili și pentru că nu mi-au creat niciun fel de problemă până acum.


Pentru alergările pe trail folosesc momentan Altra Timp 3, care e un pantof conceput pentru distanțe medii și lungi, chiar foarte lungi dacă ar fi să-mi dau cu părerea.😁



Ce spune producătorul despre acest pantof?


Pantof de alergare ultra-amortizat. Talpa intermediară Quantic, cu amortizare înaltă, este construită pentru zile lungi pe munte. Pantoful perfect pentru alergare ce pornește de pe drum până pe crestele munților. Partea superioară din plasă este respirabilă și durabilă, iar talpa exterioară Maxtrac oferă aderență maximă și tracțiune maximă pentru alergare. Pregătește-te pentru performanțe serioase și protecție sporită la un nivel de confort pentru care picioarele tale îți vor mulțumi, chiar și după mulți kilometri de alergare. Este timpul pentru Timp 3 - ești gata?



Caracteristici:

  • Talpă MaxTrac™ cu crampoane multi-direcționale pentru aderență superioară pe orice teren

  • Talpă intermediară Quantic™ cu extra amortizare pentru pentru kilometri întregi de confort

  • Design general redus cu o potrivire actualizată pentru performanțe îmbunătățite

  • Sistem de prindere pentru gaitere

  • Zero Drop

  • Footshape™- Tehnologie ce permite degetelor picioarelor să rămână relaxate păstrându-şi forma naturală. Degetul mare rămâne astfel în poziţie dreaptă asigurând mai multă stabilitate pentru a maximiza performanţa în alergare.

  • Greutate medie: 311g



Am folosit acești pantofi la multe dintre alergările din ultimele 2 luni, și pot să spun că sunt niște pantofi foarte versatili. Nu sunt nici prea grei nici prea ușori, sunt confortabili chiar și pe distanțe lungi, au destulă amortizare dar în același timp sunt foarte responsivi și foarte stabili. I-am folosit la tot felul de antrenamente, de la intervale până la un long run de 58km pe dealurile din jurul Bistriței.

Am alergat cu ei în jur de 350km până în acest moment. Au fost multe alergări prin pădure, pe celebrul teren de iarbă din zona în care locuiesc dar și pe trasee puțin mai tehnice, pe la cetatea Șiria(atât s-a putut momentan).



Ce îmi place la Altra Timp 3:

  1. Echilibrul dintre amortizare și responsivitate: Sunt confortabili pe distanțe foarte lungi și au amortizare bună, dar sunt și foarte responsivi și returnează eficient energia dacă vrei să faci o alergare mai intensă și scurtă.

  2. Stabilitatea și aderența: Am alergat pe iarbă, pământ, drumuri forestiere, noroi, piatră, s-au comportat impecabil. Și, pentru cine mă știe, nu îmi place să mă menajez prea mult pe coborâri.😅

  3. Durabilitatea tălpii: Am rămas oarecum surpins că talpa arată extrem de bine după 350km. Nu am alergat foarte mult pe trasee cu piatră sau grohotiș, poate că s-ar fi simțit mai tare. Dar până acum talpa arată impecabil, cu semne de uzură aproape inexistente.

  4. Șireturile cu lungime perfectă: Mă enervează ca pantofii să aibă șireturi nesimțit de lungi. La Timp 3 imi place că nu sunt nevoit să folosesc nu știu ce "tehnici avansate" pentru a lega șireturile bine, să stea piciorul fix și să nu se desfacă în alergare. Mai pe scurt, au o lungime potrivită.


Ce nu îmi place la Altra Timp 3:

  1. Întăriturile din partea superioară și rama tălpii în partea exterioară din față nu sunt lipite chiar perfect. Mi s-au dezlipit puțin pe o lungime de 2-3cm, dar nu grav. Posibil să fie un lucru general, să fie afectat un lot întreg, sau poate doar așa i-am prins eu. Oricum, se rezolvă cu puțină Picătura, am avut pantofi cu leziuni mai mari după mai puțini kilometri.

  2. Prețul. Cred că sunt puțin prea scumpi pentru ceea ce oferă, dar acum au o reducere destul de consistentă și merită toți banii la prețurile la care îi găsiți în perioada asta.


Verdictul?


Un pantof potrivit pentru antrenamente zilnice sau competiții cu trasee nu foarte tehince, cu distanțe între 40 și 80km.


Foarte confortabil, destul de stabil și cu aderență foarte bună pe multe suprafețe de alergare.

Cu prima ocazie o să îmi mai iau o pereche, în mare parte pentru antrenamente. La competiții cel mai probabil o să folosesc noul Timp 4, pe care l-am primit zilele astea. Vine cu o față total schimbată, cu un plus de amortizare și un plus de confort, ceea ce îl face perfect pentru competiții de 80-120km. Am făcut deja o alergare scurtă cu ei și e dragoste la prima purtare. Peste câteva săptămâni vine și rândul lor la review.😉


Dacă vreți să achiziționați pantofi Altra îi găsiți pe InfinityRun sau la Allmountain, care este și importatorul oficial Altra în România.


Mult spor(t)!








251 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Alătură-te comunității!
Fii primul care are acces la cele mai noi informații!
Află cum să devii un alergător mai bun, mai complet și mai sănătos din surse sigure.

IMG_7767.jpg
bottom of page