top of page

Review Scott M Supertrac RC 2

Atunci când vine vorba de pantofi de alergare mereu încerc să caut varianta cea mai bună pentru mine, și cel mai important lucru este să îi pot testa. Pe parcursul lunii august am avut ocazia să testez pantofii de alergare Scott M Supertrac RC 2 de la allmountain.ro

Chiar dacă am avut o accidentare care m-a forțat să iau o pauză destul de lungă am reușit să adun aproximativ 70km cu ei, pe trasee total diferite.

Supertrac RC 2 este un pantof de skyrunning, conceput pentru trasee tehnice alpine dar este perfect și pe trasee mai alergabile până la distanța de maraton.


Ce mi-a plăcut la acest model?


1. Aderența și stabilitatea.

Dacă vrei un pantof cu o aderență mare pe orice tip de teren Supertrac RC 2 este alegerea perfectă. Am alergat cu ei pe drumuri forestiere, pe lespezi, pe poteci de pământ și am coborât pe iarbă udă și grohotiș. Datorită dispunerii crampoanelor pe talpă este imposibil să aduni noroi, astfel aderența este mereu maximă. Nu am avut niciodată emoții că o să alunec sau că nu o să am suficientă stabilitate atunci când calc. Este unul dintre modelele pe care îl pot folosii pe orice tip de traseu cu încredere, și asta contează mult , mai ales într-o competiție.


2. Materialele din care este construit.

Acest model este construit din materiale super durabile, dar totodată foarte confortabile și destul de respirabile încât să elimine umiditatea din interior și să te usuci rapid atunci când te uzi. Chiar și pe căldură intensă, nu am simțit niciodată senzația de arsură în talpă sau în alte zone ale pantofului.


3. Greutatea redusă.

Greutatea medie a acestor pantofi este de 270g/pantof. Având în vedere și durabilitatea materialelor pot să spun că este un pantof super-ergonomic.


4. Tracțiunea.

Supertrac RC 2 are o talpă agresivă care te ajută să fii maximum de eficient chiar și pe cele mai tehnice urcări.


5. Stilul minimalist și responsiv.

De-a lungul timpului am alergat cu zeci de perechi de pantofi, ba cu amortizare mai mare, ba mai minimaliști. Așa mi-am dat seama că mă simt mai bine și sunt mai eficient cu pantofii cu o amortizare mai mică dar cu o stabilitate bună, îmi place să simt cât mai bine terenul atunci când pășesc. Cu pantofii cu amortizare foarte mare simt că mă scufund în stratul uriaș de spumă și că pierd energie, mai ales pe urcări.

Dacă ești obișnuit să alergi cu pantofi cu o amortizare mare e posibil ca să simți acest model prea minimalist și puțin rigid.

De asemena, dacă ai piciorul foarte lat, e posibil ca să nu fie chiar cel mai potrivit model pentru tine. Cel mai bine e să îi probezi într-un magazin.Ce nu mi-a plăcut la Scott M Supertrac RC 2?


1. Lungimea șireturilor

Ca și la alte modele pe care le-am mai purtat, șireturile mi se par puțin prea lungi, chiar dacă fac nod dublu. Nu este un dejavantaj atât de mare, dar din cauza șocurilor se pot desface mai ușor și ești nevoit să te oprești.


2. Prețul.

Consider că prețul este puțin prea mare. Dar, în ultima vreme prețurile au crescut tot mai mult la toți producătorii de echipament sportiv, și e important ca acea pereche de pantofi pe care o cumperi să își merite banii: Ceea ce pot spune clar despre acest model de la Scott.


Dacă ar fi să îi dau o notă acestui model de pantofi ar fi 9/10. Cu siguranță printre modelele mele preferate all-time.


Caracteristici: Tracțiune radială AeroFoam + Talpă intermediară eRIDE Schoeller coldblack® Schoeller 3XDRY® Toe Guard Drop: 5mm

Greutate medie: 270g


Mai multe detalii găsești aici.


372 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


Alătură-te comunității!
Fii primul care are acces la cele mai noi informații!
Află cum să devii un alergător mai bun, mai complet și mai sănătos din surse sigure.

IMG_7767.jpg
bottom of page