top of page

Trail Running Camp- Băișoara

În perioada 11-13 iunie, la Băișoara, am organizat o primă tabără de alergare montană pentru începători cu sprijinul Ski&Outdoor Magazine și Zaiko Adventures.


Obiectivul meu a fost ca persoanele care vor să treacă de la alergarea pe plat la alergarea montană să pornească cu o bază solidă și să fie informați corect încă de la început. Pe parcursul taberei am susținut workshop-uri teoretice dar și sesiuni specifice de antrenament.

Vremea nu prea a ținut cu noi, dar având în vedere că la munte totul este imprevizibil ne-am continuat activitățile în condițiile date. Am avut parte și de soare, am avut și grindină, a plouat cu găleata iar a doua zi vântul puternic ne-a răcorit bine. Am fost impresionat de dorința și deschiderea participanților de a învăța și de a exersa împreună cu mine și sper ca informațiile adunate în tabără să le fie de folos pentru tot restul carierei lor de alergători.


Pe parcursul taberei am învățat despre siguranța pe munte, echipamentul minim obligatoriu pe munte, dar și cum ne alegem echipamentul în funcție de sezon, distanță sau tehnicitate.

Au urmat discuții despre antrenamentele specific alergării montane, cele mai frecvent întâlnite greșeli în alergarea montană, principii fundamentale ale antrenamentului și antrenamnetele cheie esențiale pe care orice alergător ar trebui să le facă.

Am alergat împreună pe potecile Apusenilor, am învățat cele mai eficiente tehnici de urcare și coborâre în funcție de tehnicitatea traseului dar și cum să folosim într-un mod cât mai corect și eficient bețele în alergare.


De asemenea am dicutat despre cadență, postură și respirație, am simulat o sesiune completă de intervale și ne-am recuperat cu sesiuni de stretching.

În programul taberei am avut și un antrenament de forță, am exersat împreună exerciții din școala alergării și am testat produse de energizare și recuperare de la EthicSport. În sesiunile teoretice participanții au mai primti informații esențiale despre periodizarea și planificarea antrenamentelor în funcție de obiective dar și cum să evite supra-antrenamentul și accidentările.


Ca totul să fie complet, am discutat despre importanța nutriției în viața unui alergător, despre cum ne putem calcula consumul caloric dar și despre rolul essențial al fluidelor atunci când alergăm.

Totul s-a desfășurat într-o atmosferă relaxantă, cu multă deschidere din partea participanților și cu amintiri ce ne vor rămâne pentru mult timp. Poți să vezi un scurt rezumat al taberei aici.


Dacă practici alergarea montană și te interesează să înveți cât mai multe lucruri despre cum să fii un alergător mai bun, te aștept în perioada 26-29 august la Ultra Running Camp, în Munții Rodnei.


112 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Alătură-te comunității!
Fii primul care are acces la cele mai noi informații!
Află cum să devii un alergător mai bun, mai complet și mai sănătos din surse sigure.

IMG_7767.jpg
bottom of page